facebookqikfacebookgoogle plus

Картинг шампионати

▪ Auto-Kart
▪ Rotax Max
▪ SEEKZ
▪ Ауди Емоушън
▪ БФКС шампионат
▪ Варна Гран При
▪ Други състезания
▪ Зимен шампионат Варна
▪ Зимен шампионат Лаута
▪ Лаута Гран При
▪ Тайм Атак

Картинг линкове

▪ CIK FIA ▪ БФКС
▪ Картинг тайни
▪ Картинг в Италия

Картинг новинa

⇐ Следваща новинаПредишна новина ⇒

Квят: Сега Фетел ме познава по-добре във Формула 1

Харесвате ли новината?

26.04.2016, 16:23 auto-kart.com

Данийл Квят се отправя към домашното си състезание от Формула 1 в Русия уверен, че сега Себастиан Фетел го познава по-добре.

Фетел, четирикратен световен шампион, влезе в словесен спор с по-младия си съперник след състезанието за Гран При на Китай поради инцидент, който доведе до контакт между германеца и съотборника му във Ферари Кими Райконен.

21-годишният Квят отстояваше своята позиция в спора и сподели пред медиите:

- Когато излезеш в пряка битка за първи или втори път с даден пилот, го опознаваш по-добре. С Фетел се опознахме по-добре в Китай. Направихме страхотно състезание, аз се качих на подиума и осъзнахме, че можем да се състезаваме с Ферари.

Квят каза, че домашното състезание в Сочи този уикенд ще е удовлетворяващо, но напрегнато. Състезанието беше преместено от месец октомври миналатта година през май за 2016 г.

- Фактът, че състезанието в Сочи беше преместено от есента през пролетта и че времето ще бъде приятно, е добре, - каза Виталий Петров, който беше първият руски пилот във Формула 1. – Ако има дъжд? Това би означавало, че ще видим много разнообразни тактики и че шансът Ред Бул и Квят да спечелят ще е по-голям, отколкото на суха писта.

⇒ Снимки към новината

Прегледи 496
Коментирайте новината във форума