facebookqikfacebookgoogle plus

Картинг шампионати

▪ Auto-Kart
▪ Rotax Max
▪ SEEKZ
▪ Ауди Емоушън
▪ БФКС шампионат
▪ Варна Гран При
▪ Други състезания
▪ Зимен шампионат Варна
▪ Зимен шампионат Лаута
▪ Лаута Гран При
▪ Тайм Атак

Картинг линкове

▪ CIK FIA ▪ БФКС
▪ Картинг тайни
▪ Картинг в Италия

Картинг новинa

⇐ Следваща новинаПредишна новина ⇒

Формула 1 трябва да съобрази отношението мощност/сцепление

Харесвате ли новината?

26.04.2016, 16:43 auto-kart.com

Формула 1 трябва да вземе сериозни мерки, за да възроди спектакъла от миналото.

Това е мнението на Герхард Бергер, изказано само няколко дни преди крайния срок в края на месец април, когато трябва да бъдат съгласувани техническите правила за 2017 г.

Последните слухове са, че в допълнение към по-широките гуми и повече сила на прилепяне, може да бъдат намалени ограниченията за изразходваното гориво, но Бергер предупреждава, че това няма да е достатъчно.

- Това са малки промени – казва бившият пилот на Ферари и Макарън. – Вижте MotoGP с 270 конски сили на 2 много тънки гуми. Друг пример са 80-те години, когато имахме 1400 коня и сигурно половината от днешната прилепяща сила – тогава наистина беше трудно да овладееш тази мощ.

Но това не означава, че според Бергер би трябвало Ф1, с днешните турбо V6 двигатели почти 1000 конски сили, просто да се откаже от плановете си за 2017 г. и да намали силно прилепящата сила:

- Не, това би било изцяло погрешно. Аз бих променил съотношението. Ако изчислите средната прилепяща сила, която имахме по онова време и след това видите колко мощност имахме, може да се окаже, че днес ще са необходими 2000 коня за същото съотношение. Според мен точно съотношениеto мощност/сцепление трябва да се промени.

⇒ Снимки към новината

Прегледи 504
Коментирайте новината във форума