facebookqikfacebookgoogle plus

Картинг шампионати

▪ Auto-Kart
▪ Rotax Max
▪ SEEKZ
▪ Ауди Емоушън
▪ БФКС шампионат
▪ Варна Гран При
▪ Други състезания
▪ Зимен шампионат Варна
▪ Зимен шампионат Лаута
▪ Лаута Гран При
▪ Тайм Атак

Картинг линкове

▪ CIK FIA ▪ БФКС
▪ Картинг тайни
▪ Картинг в Италия

Картинг новинa

⇐ Следваща новинаПредишна новина ⇒

Започва шампионатът по Ендуранс

Харесвате ли новината?

28.04.2016, 15:13 auto-kart.com

photo of 'Започва шампионатът по Ендуранс - 0'

Тази година отново ще се проведе BEC - Bulgarian Endurance Championship! Българският шампионат за издръжливост с автомобили на писта идва през 2016 г. с още подобрения в правилниците и провеждането на самите надпревари. Както и през изминалите години, шампионатът ще се проведе в две групи - туристически и състезателни автомобили, като всяка от групите се дели на клас до 2000 куб см и над 2000 куб см. Това дава възможност на много любители и ентусиасти да се включат и да усетят тръпката от пистовите състезания. Двете нови дисциплини, въведени през миналата година, отново ще бъдат част от състезателните уикенди на шампионата. Всяка една от тях се провежда независимо от другата, със собствени награждавания, но имат и доста общо помежду си. Въвеждането на дисциплините Ендуранс Спринт и Ендуранс Пол, които се проведоха под формата на шампионат през миналата година, доведоха до сериозно популяризиране и повишен интерес от страна на нови участници. Заедно с неизменната класика - 3-часовия Ендуранс, трите дисциплини – Енуранс Пол, Ендуранс Спринт и Ендуранс – ще оформят състезателните уикенди на Българския шампионат за издръжливост през 2016 г.

Какво представляват дисциплините?

Ендуранс Пол

За резултат се взима средно аритметичното време между двете най-бързи обиколки, направени по време на сесиите в рамките на първия ден. Освен за отделно класиране, времената ще бъдат валидни и за подреждане на стартовата решетка на дисциплините Ендуранс и Ендуранс Спринт. Такса участие: 50 лв (тренировки в събота)

Ендуранс Спринт

Едночасово състезание за издръжливост, с едно задължително спиране в бокса. Особеност е, че участието не е задължително отборно – може да участва и един състезател, самостоятелно. Такса участие: 100 лв (тренировки в събота, Ендуранс Пол и Ендуранс Спринт в неделя)

Ендуранс

Традиционното състезание за издръжливост, с продължителност 3 часа, включващо отборно участие с един автомобил, много тактика и комбинативност за постигане на най-добри резултати. Такса участие: 150 лв (тренировки в събота, Ендуранс Пол и Ендуранс в неделя)

Пакетна цена при участие в Ендуранс Спринт и Ендуранс: 200 лв

Ендуранс Пол, макар да е част от състезанието в дисцплините Ендуранс и Ендуранс Спринт под формата на квалификация, представлява и отделна надпревара, напълно независима, с отделно класиране и награждаване, затова е обявена и такса участие за желаещите да се включат само в това състезание. Освен трите дисциплини, които ще се провеждат в неделните дни и чиито сесии ще бъдат валидни за официалното класиране в надпреварите, ще има възможност и за множество тренировки – съботните дни, по време на състезателните уикенди, са предвидени изцяло за свободни тренировки.

Календар за 2016 г

1 кръг - Писта Дракон, Калояново - 07-08 май

2 кръг - Писта Долна Митрополия - 25-26 юни

3 кръг - Писта Долна Митрополия - 24-25 септември

⇒ Снимки към новината

Прегледи 991
Коментирайте новината във форума