facebookqikfacebookgoogle plus

Картинг шампионати

▪ Auto-Kart
▪ Rotax Max
▪ SEEKZ
▪ Ауди Емоушън
▪ БФКС шампионат
▪ Варна Гран При
▪ Други състезания
▪ Зимен шампионат Варна
▪ Зимен шампионат Лаута
▪ Лаута Гран При
▪ Тайм Атак

Картинг линкове

▪ CIK FIA ▪ БФКС
▪ Картинг тайни
▪ Картинг в Италия

Картинг новинa

⇐ Следваща новинаПредишна новина ⇒

Частните отбори не могат да спечелят в новата Формула 1

Харесвате ли новината?

28.04.2016, 17:16 auto-kart.com

Фернандо Алонсо е убеден, че е на правилното място при един от четирите производители на автомобили във формула 1.

В края на 2014 г. испанецът премина от Ферари в новия проект Макларън-Хонда, настоявайки, че повече не иска да завършва втори.

- През 2014 г. не можех да се боря за подиума, както го правят във Ферари в момента, но през петте си години във Ферари често достигах до последното състезание като водач в шампионата, така че реално не виждам подобрение. Те са в добра форма и са претендент за титлата, което е страхотно, но ние тогава не бяхме претенденти, а водехме в шампиоата преди последното състезание – допълни 34-годишният испанец.

Попитан какво мисли за заместника му – Себастиан Фетел, - Алонсо каза, че няма лоши чувства към него и че и двамата са на добри места за бъдещето:

- Той е на добро място, по-млад е, мотивиран и колата е близо до най-добрите. Мисля, че тенденцията сега с новата Формула 1 е такава, че Мерцедес, Ферари, Рено и Хонда ще печелят шампионатите, тъй като частните отбори не могат да го направят. Когато двигателят е толкова важен, само тези отбори биха могли да спечелят. Така че ако Рено и Макларън-Хонда се подобрят достатъчно, ще имат шанс да спечелят, тъй като частните отбори са вън от битката – допълни той.

⇒ Снимки към новината

Прегледи 457
Коментирайте новината във форума